Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěnata B narozená 7.9.2006

6. 1. 2008
  • A tak jsme se rozloučili se štěňátky "Béčkovými ",stále je máme na očích a sledujeme jejich krásný štěněčí život spolu s jejich výstavními úspěchy, na které jsme samozřejmě patřičně hrdí.
  • zprávy od nových páníčků: všichni jsou šťastní, jak jsou štěňátka živá, hravá, kousavá, dravá, veselá a přítulná; zprávy od nás: jsme upřímně šťastní, že jsou všichni tak šťastní, veselí, draví a hraví, ale přece jen trochu ješitně uražení, že se jim po nás nestýská (to byl samozřejmě vtip :o) - naštěstí jsou všichni v dojezdové vzdálenosti, takže se za nimi určitě někdy zajedeme podívat
  • je tu prosinec a nám je na jednu stranu smutno (všechna štěňata jsou už u nových páníčků)  na druhou si konečně můžeme odpočinout (tentýž důvod jako předchozí zmíněný :o). Komu je asi nejméně smutno Lerinka, kterou konečně nikdo netahá denně za břišní partie, kupodivu nejvíce smutno je asi Kujáskovi, který se se štěňaty nečekaně sblížil a společně si hráli... Neutrálně se tváří jako vždy Lexíček, který neví, jestli má mít radost, nebo být smutný (to především z toho důvodu, že nemůže po mrňousech vylizovat mističky a tvářit se jako jeden z nich, ač je asi třikrát takový :o) jako poslední se nám vydává jeden chlapeček do Polska, kde bude bydlet ve společné domácnosti s bratříčkem Alexe, takže bude mít vedle sebe nevlastního bráchu - tenhle kluk bydlí až do začátku prosince s námi a jako poslední opouští rodinný "kotec"
  • v průběhu prvních listopadových dní se nám začínají naši malí vydávat do světa, obě holčičky už se zabydlují u nových páníčků - zvládají to zatím dobře (máme na mysli štěňátka; páníčkové nám to zatím neměli možnost potvrdit, ale nenechali se holkama vyděsit během prvního kontaktu, tak to snad zvládnou :o), zbylí tři kluci se chystají také k odchodu... Protože je venku zimavo, necháváme je zatím zabydlovat v lidské přítomnosti, což se jim náramně líbí, neboť můžou častěji a lépe okusovat (více) nohou a různých "voňavostí", které ještě neochutnali :o) Do častějšího kontaktu se tak dostávají také s Lexíčkem, který se mentálně vrací zpět do svých prvních měsíců života (na druhou stranu v jeho případě je možné, že se z nich stále ještě nedostal :o) a hlavně s kocourem, což je velice vtipné, neboť si ho čas od času spletou zřejmě s mámou a dobývají se u něho o mlíčko - zatím je nezabil, i když se tak občas tváří, čímž je vyděsí, takže kolem něj pak chodí v uctivém kruhu....:o) jen doufáme, že nám nezačnou mňoukat....
  • Lerinka začala naše malé učit, jak se správně hraje = přenáší je z místa na místo, v tomto směru tedy ztratil smysl stabilní "domeček" alias dřevěná bedýnka, ve které dosud všichni bydleli, a nyní se všechna ta malá zvířátka pohybují po celém domě... Kromě toho si Lerinka vzpoměla, že její syn je také Lexík, takže rok starého psa se snaží tahat stejně jako ona čerstvá štěňata, což se mu mmj. velice zamlouvá - zkrátka a jednoduše Lerinka se nám asi štěstím zbláznila a všechny její děti jí v tom rády a úspěšně sekundují... :o)
  • chátrání zahrádky se rozšířilo, neboť jsme vypustili štěňata ven - to se jim velmi zalíbilo, takže máme momentálně okousané veškeré kytky, stromy, jedinou výhodou je, že velice ráda nosí listí, pokud je tedy naučíme přenášet lístky tím správným směrem, nebudeme muset hrabat zahrádku :o)
  • všech pět štěňátek máme úspěšně naočkovaných, začínají nám lehce přerůstat přes hlavu - testují si zoubky na svých pelíšcích i na sobě navzájem, naučila se milovat lidi, takže pokud kohokoliv vidí, není možné je nepochovat atd. - výsledkem je chátrání naší zahrádky v posledních týdnech, protože veškerý čas trávíme okukováním mrňousů ... nicméně to podívání na pět rvoucích se šílenců prostě stojí za to :o)
  • štěňátka jsou pořád větší a větší, většina z nich má dokonce už i nové majitele, ač stále vyrůstají pohromadě; nového páníčka tak hledá už jen jedna krásná slečna....
  • naši malí mají za sebou první preventivní prohlídku u lékaře, všichni jsou živí (někdy až moc :o), zdraví, veselí a hraví.... dokonce se nám do nich podařilo bez problémů vpravit preventivní odčervovací prášky (spořádali by vskutku všechno, takže nebyl problém do nich pilule dostat, narozdíl od jejich starších příbuzných Lerinky, Kujáska a Alexe, kteří se brání stylem kdo uteče, vyhraje :o).....
  • Dne 7.9.2006 se Lerince podruhé podařilo porodit výsledky jejího alpského rande u Bernu - a tři pejsci a dvě fenky byli na světě. Tatínkem je tentokrát šampion Švýcarska , Lucemburska a Německa , jmenuje se Fallstaf le Papillon . Štěňat je cekem pět, tři kluci a dvě holky, všichni se mají čile k světu a rostou a rostou a rostou, takže nás čím dál více trápí a trápí a trápí :o) Vzhledem k jejich obrovské žravosti se už všechna naučila kromě sosání mléčných produktů od své maminky také "papat" z mističky (no, papat není při jejich stylu "sním co vidím" asi to pravé výrazivo :o), takže bychom si mysleli, že svými malými zoubky, co se jim prořezaly, nebudou Lerinku už okusovat, ale to by to musela být asi jiná štěňata - ta naše se totiž momentálně stravují stylem "z misky se najíst, mámou to zapiju".
  • všechny fotky najdete ve fotoalbu ště'nata