Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěňata D narozená 21.12.2010

Naši chlapečkové se odebrali ke svým novým páníčkům, Denisek bude bydlet v Mladé Boleslavi jako milovaný jedináček a Dustin v daleké Itálii ve smečce, spolu se svou "Áčkovou" sestřičkou Angelou.Do Itálie jsme se chystali celý týden s foťákem a téměř letním oblečením, ale počasí nám nepřálo a tak jsme nevyfotili jedinou fotku a nevytáhli jediné letní tričko. Déšť se sněhem se o nás postaral přes Brenner až do Boloně a v jižní části, sice rozkvetlé keře naznačovaly příchod jara, ale vytrvalý déšť nám na dobré náladě nepřidal. Tak naše plány o focení u šikmé věže v Pize a výletu k moři selhaly. Tak snad příště !!!  ( Další fotky ve fotogalerii "Štěňata")

dustin-a-simona-004.jpg

 

kluci-jdou-z-domu-035.jpg

 

 

Naši kluci se pomaloučku chystají z domu, to zase bude smutku, jako pokaždé, když štěňátka opouštějí rodné hnízdo. Za těch skoro 10 týdnů nám přirostli k srdci a bude se stýskat nám i Coletce, která je i přes jejich divoké hrátky stále neopouští, naopak, jako by se dostala znovu do dětských let.Částečně volný zůstává už jen Denisek, Dustin poputuje za týden k novým páníčkům. A tak si kluci ještě hodně vyhrajte, ať se užijete ! Nové fotky ve fotoalbu "Štěňata"

 

denisek-10.tyden.jpg

 

Dnes  21.2.2011  naše štěňátka oslavila své dvouměsíční narozky. Momentálně je nejvíc zajímá  a) jídlo, b) zlobení, c) lítání po bytě . Po těchto prioritách následuje štěkání, vyhrabávání květináčů , trhání novin a jakýchkoliv časopisů, knížek a papírů, které jsou v dosahu.Ale....dá se říci, že občas ? kluci i poslechnou a po náležitém pokárání a domluvě dokážou být na malou chvilku  i  hodní. Poctivě trénujeme česání a výstavní postoje, občas se nám to už daří - viz nové foto.

 

jidlo-004.jpg

 

Včera 12.2.2011 se naše štěňátka  zase stala dospělejšími, jsou po prvním vykoupání a dokonalém ostříhání a následně po prvním řádném prozkoumání  zevnějšku a vystavení dokladů o přejímce vrhu (velké díky Jindřišce Paroubkové).Ve všech směrech uspěli kluci bez ztráty květinky a tak jim to slušelo, že být o kousek starší, mohli  rovnou na výstavu.Jen ty pokusy o výstavní postoje se nám zatím moc nedaří, lepší je hrát si a lítat po bytě a pokoušet  téměř 18.letého kocoura Matěje. Ten je bere s nadhledem, vždyť odchoval už jejich babičku Lerinku, strýčka Kevina, brášku Alexe a maminku Coletku.Další nové fotky ve fotogalerii Štěňata. 

 

denis-1.pokus-o-vystavni-postoj.jpg

dustin-1.pokus-o-vystavni-postoj.jpg

 

Včera, v úterý 1.2.2011 bylo našim chlapečkům 6 týdnů a hned dnes, ve středu podstoupili první ze zkoušek dospělosti. Poprvé v životě jeli autem a poprvé v životě navštívili doktora. To první absolvovali skvěle,  to druhé už tak báječné nebylo. Pan doktor byl sice hodný, ale přeci jen ta injekční stříkačka při očkování a hned za chvíli ta veliká čipovací jehla, no nebylo to tak docela ono.Ještě že s námi jela Coletka, mámě si kluci hned postěžovali.  Jistota byla klícka s pelíškem. Naočkovala se i Coletka a pak hned hurá domů. Čekali jsme jak drobečkové padnou a budou spinkat po takovém vyčerpání, ale jaké bylo naše překvapení, když po vypuštění z klícky začala bitva, řádění, mručení, vrčení, štěkání a bůhví co ještě všechno ti dva spolu prováděli. Usoudili jsme, že kluci jsou báječní a hned tak něco je nevyvede z míry.A tak dnes Denisek a Dustin vstoupili do života pravou nohou a se svými prvními platnými doklady ( nové fotky ve fotogalerii "štěňata")

stenata-6.tyden-003.jpgstenata-6.tyden-023.jpg

 

 
 

Uběhl nám další týden, klukům už nestačí jen pobíhání kolem svého bydlítka, vydávají se na delší průzkumné trasy. Nejvíc je zajímají pantofle, třásně od koberců, kytky, no prostě všechno nové. Poté, co jsme si trapně mysleli, že taky jednou budeme mít klidná a hodná štěňátka ( zpočátku to tak vypadalo ) jsme zjistili, že jde o omyl. Klučíci jsou jak se říká" trošičku živější " , vyžadují neustálou pozornost a nejraději se mazlí. Kdo to zažil, tak ví o čem je řeč, protože takové mazlící se, oňufávající a maličko vás okusující štěně to je zážitek, který vynahrazuje všechno... A přesně v těchto okamžicích začne člověk přemýšlet o tom, jak ten čas utíká, že se s nimi ani dost nevymazlil a už by za chvíli měli jít z domu a že by si snad alespoň jednoho mazlíka měl doma nechat. A zároveň nastává "lustrování" potenciálních zájemců. Ale takový je život a tak se vynasnažíme se co nejvíce mazlit, ale zároveň vychovávat !

 

stenata-4.tyden-046.jpg

  Pondělí 17.1.2011 a naši kluci jsou o týden starší, ale nedá se říci že moudřejší.Občas nám připadá, že si v noci pročítají moudrou knížku od Vladimíry Tiché "Malá škola pro chovatele psů"( mají ji mimochodem stále v dosahu ) a naprosto přesně stránku po stránce podle ní postupují ( cituji : Z psích miminek se stávají batolata. S koncem třetího týdne končí pro chovatele relativně klidné období.-konec citátu ).Nejlepší legrace pro kluky i Coletku nastává v noci, když jdeme spát. To je důvod k mručení, štěkání a malým potyčkám, kdy se pochopitelně ten z hlídajících páníčků chviličku přemlouvá, ale pak mu to přeci jen nedá, vyšvihne se z postele a letí se podívat, co že se těm našim klukům děje a kdo jim ubližuje. Ale než se tam dobelhá, oni už spinkají, ruku v ruce spolu na jedné hromadě.    Nové fotky ve fotogalerii Štěňata

 

 stenata-4.tyden-009.jpgdenisek-a-dustinek.jpg

  Dnes je neděle 10.1.2011, našim chlapečkům budou brzy 3 týdny ( jak to letí, hrůza pomyslet ). Cvičně si olízali mističku s granulkami a zjistili, že je to ňamka a nestojí to žádnou námahu jako při cucání . Kluci jsou moc šikovní, Coletka je báječná mamka, která k nim ve dne i v noci letí na první zakňučení a hned je napájí svým teploučkým mlíčkem.Váha pod nima praská ve švech ( dva je míň než pět ), což potvrzuje i foto.Více foteček ve fotogalerii Štěňata .

stenata-3.tyden-028.jpg

 

 

     Tak jsme se dnes po poradě s příbuznými a známými konečně rozhodli pro jména našich nových přírůstků do rodiny - první chlapeček se bude jmenovat Dustin  a druhý miláček Denis .Doufáme, že se svými jmény budou naši drobečkové spokojeni. Zatím jsou to po mamině upovídaná zlobítka, která nezmlknou ani když cumlají mlíčko, ani když jim Coletka olizuje bříška a zadečky. Mlčí jedině když spí. Tak kluci uvidíme, co se z vás vyklube !

 dustin-a-denis----5-dni.jpg

 V pondělí 21.12.2010 v noci se Coletce narodili dva kluci,

první přišel na svět po jedné hodině ranní, váží 300g, druhý kolem 1/4 na tři a váží 250g. Oba kluci i Coletka jsou v pořádku, z Coletky se přes noc stala báječná maminka, která své potomky ani na minutku neopustí. O jejich růstu, výběru jmen a dalších zajímavostech vás budeme průběžně informovat zde.

 stenata-d-1.den-001.jpg

 

 


V případě zájmu nás kontaktujte .

 

Na této stránce Vám představujeme budoucího tatínka s jeho rodokmenem,tituly a fotečkami.

 

otec : 

Aux Yeux Noirs Smilley  

miniature Brown male, nar: 26.3.2007smiley-ii..jpg

chovatel : Mila Ristic , Beograd , Serbia

majitel : Anita Biro, Hungary

prcd-PRA/normal.clear by parents

patella 0/0
40 cm
 

Tituly :

Interchampion, Hungaria Champion, Champion Slovenska, Champion Lucemburska, splněny podmínky pro udělení titulu Český šampion

pedigree

fotogalerie


 

 matka :

Colette Fantazia Brown,

miniature brown female, nar. 7.12.2007 

chovatel, majitel : Zuzana Faltejsková Šandová

   lysa--coleta-kveten-2010-030.jpg

   PRA/OPTIGEN / normal/clear

   patella 0/0

   42 cm

 

 

 

 

  Tituly : 

  Multišampion, Interšampion, Grandšampion CZ, Grandšampion BL, CH - CZ, PL, HU, RO, SER, BL, Balkánu, Junior šampionCZ , Dorost šampion KCHP,Junior šampion KCHP,Šampion KCHP,Šampion šampionů KCHP,Junior šampion Pudl klubu,Big 2,6x CACIB,4x Res.CACIB,3xBOB,2xBOS,3x Junior BOB,2x NV,Best 2 of Puppy class,Best 3 of Puppy class,Best female puppy class,Best 3 of Baby class

pedigree

fotogalerie